На головну - Новини законів - Як отримати громадянство Німеччини?

Як отримати громадянство Німеччини?

Німеччина – країна з високим рівнем життя, сильною економікою. Вона має вплив на політику Євросоюзу. Тут приємний клімат і доброзичливі люди. Що ж робити, якщо хочеться переїхати в цю країну?

Отже, щоб отримати громадянство цієї країни, необхідно спочатку оформити посвідку на проживання (ПНП) або обзавестися довгостроковою візою.

Громадянином дозволяється стати, маючи при проживанні в країні тривалу посвідку на проживання більше восьми років. Заявнику на громадянство Німеччини потрібно буде вказувати, із-за чого він залишає свою країну, доводити, що він не має ніяких судимостей, довести своє знання мови і показати договір про купівлю житла.

Як оформити посвідку на проживання?

ПНП являє собою документ, який дозволяє заявнику жити в країні певний час. Спочатку ПНП дають на перші три роки, потім її термін можна збільшити, але тільки в тому випадку, якщо за власником документа не було помічено ніяких порушень. Цей документ отримують у зв'язку з різними причинами: імміграція євреїв (для цього треба бути вихідцем з країн, що входили до СРСР), імміграція пізніх переселенців (німці переселяються з інших країн, які зуміли надати докази своєї справжньої національності), шлюб з громадянином Німеччини, навчання в Німеччині, контрактна робота або утримання бізнесу.

Які потрібні документи?

Щоб передати заяву в резиденство, потрібно зібрати деякі важливі документи: підстави для отримання ПНП, прикласти анкету німецькою мовою у 3 копіях і 3 фото, закордонний паспорт, підтвердження того, що заявник знає мову, виписки з банку, щоб заявник міг підтвердити, що він сам може себе забезпечити.

Оформляємо дозвіл на постійне місце проживання!

Дозвіл на постійне місце проживання (ВНП) отримують тоді, коли вже закінчився термін придатності ПНП. Його дають, якщо дотримані наступні умови: не можуть відмовити, студент зміг знайти роботу на території країни, компанія власника бізнесу досі процвітає, шлюб з громадянином триває вже більше 2 років, заявник має соціальне страхування і медичну страховку за місцем роботи, він знає німецьку мову і використовує придбане житло.

Той, хто отримав довговічну посвідку на проживання, має всі права, як і громадянин даної країни, за винятком права участі у виборах і обіймати державні посади.

Які ж умови?

Після того, як заявник прожив на території більше восьми років, він має право подати прохання про те, щоб отримати громадянство. Крім встановленого терміну проживання, на людину, що бажає отримати німецьке громадянство, накладаються й інші вимоги: у нього повинні бути джерела доходу і житло, і в більшості випадків потрібно відмовитися від старого громадянства тієї країни, з якої приїхав майбутній громадянин.

Особливе цивільне право мають позбавлені громадянства в часи Другої Світової війни, громадяни єврейської та німецької національностей. Також дитина, яку народили в країні і яка має хоч одного з батьків-громадянина Німеччини — відразу набуває німецьке громадянство. Також можна отримати громадянство, проживши не менше 2-х років у шлюбі і не менше 3-х років на території країни.

Заявник отримає паспорт і буде володіти всіма правами та обов'язками громадянина Німеччини. Статус німецького громадянина не так легко отримати, а найбільш оптимальними способами є пошук євреїв в родині, створення бізнесу, придбання житла, яке можна при нагоді здати в оренду.




 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Пошук

Сайт на іншій мові
  • Русский (Russian Federation)
  • Ukrainian (UA)
Консультації на форумі
Залиште власну думку
Як часто звертаєтеся за послугою або консультацією юриста?