На головну - Новини законів - Посвідка на проживання в Росії

Посвідка на проживання в Росії

Посвідка на проживання — це громадянське становище, яке отримує іноземець з правом проживання на території Росії протягом п'яти років.

Крім посвідки на проживання громадянин отримує додаткові переваги:

  • у значній мірі збільшується можливість у пошуку потрібної роботи;
  • отримує власні права і зобов'язання.

На території Росії іноземці, які одержали посвідку на проживання, мають необмежені можливості по виїзду або в'їзду з країни, причому без оформлення візи. Головна перевага - це необмежений термін використання даної привілеї: незважаючи на те, що посвідка на проживання видається протягом п'яти років, громадянин має можливість продовжити документ ще на п'ять років за бажанням.

Заявник відразу ж отримує документ про посвідку на проживання. Одночасно таке свідоцтво може служити в якості посвідчення особи. Щоб отримати офіційний документ про посвідку на проживання, громадянину необхідно прожити на території Російської Федерації близько року.

Отримання посвідки на проживання має ряд величезних позитивних факторів: іноземцям значно спрощується в'їзд на територію країни, тобто у багатьох випадках, переїзд можливий і без оформлення візової документації. Офіційні документи допомагають простіше знайти роботу, тим, хто бажає розвивати трудові якості в Росії.

Однак, дана процедура не займе мало часу: іноземець зобов'язаний пройти ряд державних процедур, які, як правило, вимагають великих зусиль. Насамперед, необхідно надати всю необхідну документацію. Слід врахувати той факт, що сертифікати або інші документи вимагають підписів у різних установах та інстанціях. Іноземцю важливо знати всі тонкощі цієї справи, адже оформлення посвідки на проживання складається з безлічі нюансів. На допомогу приходять юридичні консультанти та адвокати, які працюють, спираючись на чинне законодавство.

Отримання посвідки на проживання — це одна з найбільш важких і тривалих процедур. Для тих, хто дійсно планує здійснити дану операцію, необхідно протягом семи робочих днів надіслати заявку в місцеві органи управління, а також підготувати весь перелік документації. Нагадаємо, що щороку громадянин в обов'язковому порядку повідомляє про підтвердження громадянства органи влади за місцем проживання. Терміни розгляду поданих документів може досягати шести місяців. Як тільки реєстрація проходить успішно, заявник має можливість володіти всіма правами справжнього громадянина Російської Федерації, окрім права на голосування.

Що стосується працездатності, то заявник має право працювати на будь-якій посаді, без будь-яких додаткових підтверджень або документів.




 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Пошук

Сайт на іншій мові
  • Русский (Russian Federation)
  • Ukrainian (UA)
Консультації на форумі
Залиште власну думку
Як часто звертаєтеся за послугою або консультацією юриста?