На головну - Поради юристів - Види шенгенських віз, документи для отримання

Види шенгенських віз, документи для отримання

Любите подорожувати і цінуєте свій час? Тоді вам не обійтися без шенгенської візи. Цей документ надає безперешкодний в'їзд на територію 25 країн Європи, які підписали в 1999 Шенгенське законодавство ЄС. Початковий варіант був підписаний 5 країнами в 1985 році. Шенгенська віза дозволяє проїзд по всім цим державам без митних оглядів та паспортної перевірки. Дана віза дає значні переваги її власникам, але не є однаковою для всіх.

Існують наступні види шенгенських віз.

 1. Клас «А» - так звана транзитна віза. Дозволяє перебування на території аеропорту країн-учасниць Шенгенської угоди. Потрібна туристам, що летять через ці держави транзитом.

 2. Клас «B» - транзитна віза, яка діє близько 5-ти днів. Видається для пересування з однієї держави в іншу через територію третьої.

 3. Клас «З» - віза призначена для декількох в'їздів . Діє на території Шенгенської угоди. Перебування з такою візою обмежене трьома місяцями на 180 днів.

 4. Клас «D» - видається більш ніж на 90 днів. Даний документ дозволяє безвізовий в'їзд на територію інших держав.

Важливо зауважити, що оформлення Шенгенської візи процес нескладний. В консульство держави, що входить в Шенгенську зону, необхідно з'явитися особисто з необхідними документами. Термін розгляду - 10 робочих днів. Після їх закінчення схвалять візу, або відмовлять у її видачі. Врахуйте, що пояснювати причину відмови вам не зобов'язані.

Перелік документації для отримання візи.

  • анкета;
  • діючий закордонний паспорт;
  • паспорт громадянина України;
  • фотографії;
  • документ, за допомогою якого можна підтвердити мету поїздки (приватне запрошення, туристична путівка, бронь на готель і так далі),
  • наявність гарантій, що стосуються грошових коштів (кредитна картка, дорожній чек, поручительство третіх осіб – підтвердження того, що у вас є засоби для тимчасового проживання за кордоном);
  • міжнародний медичний страховий поліс;
  • підтвердження того, що ви плануєте залишити зону Шенгену вчасно (зворотний квиток, довідка на власність, свідоцтво про шлюб і так далі).

Запитувати шенгенську візу необхідно в консульстві тієї держави, яка буде основним місцем вашого перебування. В'їзд здійснювати варто також через цю країну, щоб уникнути підвищеного інтересу з боку прикордонників.






Схожі записи:
Наступні записи:
Попередні записи:

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Пошук

Сайт на іншій мові
  • Русский (Russian Federation)
  • Ukrainian (UA)
Консультації на форумі
Залиште власну думку
Як часто звертаєтеся за послугою або консультацією юриста?