На головну - Сім'я та проблеми - Якщо українка народила в Польщі?

Якщо українка народила в Польщі?

Напевно на сьогодні Польща переповнена нашими співвітчизниками, які бажають заробити, судячи за останніми даними, хоч якісь кошти для існування.

Виїжджають з України не тільки чоловіки, але і жінки, які все більше звертаються до консультації юриста з питанням: якщо українка народила в Польщі? Чи є право на проживання? Можна відразу розчарувати: робоча сила потрібна, а гості закривають двері з того боку. Але все ж!

Якщо українка під час легального перебування у Польщі (наприклад на підставі візи) все ж народила, то шанс на отримання права проживання дитини все таки є. Така удача буде радувати тільки три місяці. А в цей час потрібно виїхати до місця проживання в Україну, та оформити візу для народженої дитини. Потрібно зауважити, що візу на дитину дадуть на термін, який вказаний у візі матері або одного з батьків. Тобто, якщо в матері віза закінчується через пів року, то й дитині дадуть візу не більш, ніж на пів року.

Список документів, які потрібно здати, щоб отримати дозвіл на дитину для проживання на цей термін:

  • документ, що підтверджує право роботи в Польщі (дозвіл, декларацію);
  • документ, який підтверджує право роботи на період оформлення дозволу (можна трудовий договір);
  • виписку з KRS (Державного Суднового Реєстру) або запис у реєстрі підприємницької діяльності товариства, в якому українка працює;
  • для підприємців — декларація ( PIT–37 або 40) за попередній рік або заява про відсутність такої;
  • медична страховка;
  • документ, який підтверджує джерело постійного доходу (наприклад, довідка з банку);
  • документи, що підтверджує розмір оплати за проживання в Польщі (наприклад квитанції);
  • довідка про виконані зобов'язання щодо Державної Скарбниці.

Увага! Дозвіл на поселення дитини або ПМЖ в Польщі можуть видати тільки в тому випадку, коли таке право є хоча б у одного з батьків дитини.

Для цього необхідно надати документи у відповідні органи:

  • чотири примірники заяви (польською мовою і друкованими літерами) для отримання ПМЖ (один оригінал і три ксерокопії);
  • чотири фото;
  • довідку, що підтверджує реєстрацію (прописку);
  • ксерокопії паспорта (три штуки, всі сторінки із записами) та оригінал для підтвердження.

Може список документів на перший погляд лякає, але зауважимо, що у Польщі будь-які процеси відбуваються набагато простіше.




 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Пошук

Сайт на іншій мові
  • Русский (Russian Federation)
  • Ukrainian (UA)
Консультації на форумі
Залиште власну думку
Як часто звертаєтеся за послугою або консультацією юриста?