Советы юристов-юридическая консультация!

Тел. +380953158037, +380671730454

• Русский (Russian Federation)
  • Ukrainian (UA)

Главное меню
  • Главная страница
  • Карта сайта
  • Вопрос платно
  • Ответы юриста
  • Контакты
  • Форум юристов
  • Сотрудничество
Полезная информация
  • Советы юристов
  • Законы Украины
  • Минимальные размеры
  • Юридические статьи
  • Автострахование
  • Новости законов
Адреса госучреждений
  • Прокуратуры в Киеве
  • Адреса полиции
  • Защита прав потребителей
  • Суды Киева и области
  • Паспортные отделы
  • Опекунские советы
  • Исполнительные службы Киева
  • Государственные нотариальные конторы
  • Адвокаты Киева
  • Разрешительные системы
Образцы документов
  • Образцы исковых заявлений
  • Образцы договоров
  • Образцы кассационных жалоб
  • Образцы жалоб
  • Образцы апелляционных жалоб
  • Образцы заявлений в полицию
  • Копии документов
Блог юриста
  • Украина-криминал
  • Труд человека
  • Семья-отношения
Последние публикации
  • Трудовой договор — возможность внесения изменений
  • Обжалование решения, вынесенного по результатам налоговой проверки
  • В чём отличие апелляции от кассации?
  • Апелляционное производство - главные нюансы и содержание апелляционной жалобы
  • Как правильно писать исковое заявление в суд?
  • Что такое административный надзор?
  • Как провести независимую экспертизу?
  • Почему следует обратиться к автомобильному брокеру?
  • Продажа залогового авто банком
  • Авто повредили во дворе, что делать?

ФОРУМ ЮРИСТОВ
НачалоДревовидный видПравила
Добро пожаловать, Гость
Привет! Вход или Регистрация.    Забыли пароль?
ФОРУМ ЮРИСТОВ
Законність дій дільничого інспектора (1 просматривает) (1) Гость
Вниз Ответить Избранное: 0
Сообщения темы: Законність дій дільничого інспектора
Опции
  • Создать новую тему
  • PDF
  • Новые сообщения
  • Правила
Andre (Пользователь)
Fresh Boarder
Постов: 5
Пользователь в оффлайне Кликните здесь, чтобы посмотреть профиль этого пользователя
6 г., 9 мес. назад Репутация: 0  
У мене стався конфлікт із громадянином "Петренком". Конфлікт проявився в тому, що ми один одному по соцмережі нахамили. Конфлікт лише у соцмережах був. Я грубими словами пояснив для Петренка хто він і що собою представляє, все відбувалося по соцмережах.
Петренко вирішив мені помститися і звернувся в усній формі до дільничого інспектора "Сідорова".
Петренко має мої контактні дані (мій телефон, моє місце роботи знає).
Я проживаю та працюю в іншому районі відповідальності дільничого Сідорова - зовсім інший райом міста.
Сідоров не став мене викликати і якимось чином звертатись до мене. Натомість Сідоров прийшов до мене на роботу і розпитував про мене, він розмовляв із моїм директором, заступником директора (це вони мені потім пригрозили звільненням з роботи), навіть із людьми з коридора, які мене в очі не знають і не бачили.

Сідоров розповідав про мене неправдиву інформацію, в очах моїх колег принизив мене.
Мені зруйновано мою позитивну репутацію, яку доведеться відновлювати роками.

Запитання : чи порушив закон та свою компетенцію дільничий інспектор "Сідоров" ??
P.S. Прошу eсіх дати максимально розгорнуту відповідь, вказавши навіть номери статтей.
Введите код   
Можно использовать BB-коды и смайлы

Сообщение модератору   Зарегистрированный Зарегистрированный  
  Reply Quote

nochleg (Пользователь)
Moderator
Постов: 403
Пользователь в оффлайне Кликните здесь, чтобы посмотреть профиль этого пользователя
6 г., 9 мес. назад Репутация: 24  
Перегляньте статтю 277 ЦКУ "Спростування недостовірної інформації". Еле такий факт у судді довести практично неможливо, хіба директор, його заступник, інші працівники, виступлять у суді в якості свідків та підтвердять зазначений факт. Думаю цього не буде. Та й мало віриться, що у дільничного був сенс говорити наклеп. Зазвичай він міг повідомити, що надійшла заява на співробітника ФІП, про факт такий то.. . Встановлювати обставини, факти, свідків - це його обов'язок. А тільки згодом може залишити директору або його заступнику, чи особисто вручити в руки порушнику повістку на виклик до відділку поліції для дачі пояснень тощо. Хоча Ви маєте право відносно себе будь-які пояснення не давати (ст.23 Конституції України).
Введите код   

Reply Quote
Andre (Пользователь)
Fresh Boarder
6 г., 9 мес. назад Репутация: 0  
1) Участковий виявився знайомим Петренка, участковий сам поганими словами висказав мені у присутності свідка, що про мене знає давно (я після даного випадку заїхав із знайомим туди і виясняв причину). В участкового присутній явний інтерес зруйнувати мені репутацію. Участковий мене не визивав і ніякої мови про повістку не було - в учаскового є мій номер, є мої дані, але він не визивав, а лише займався шкідництвом і зруйнував мою репутацію.

Ви так і не дали відповідь на моє запитання = "чи порушив закон та свою компетенцію дільничий інспектор" ?.
Введите код   

Reply Quote
nochleg (Пользователь)
Moderator
Постов: 403
6 г., 9 мес. назад Репутация: 24  
Щоб трактувати про порушення законності, потрібно мати обґрунтовані докази. Їх поки я не бачу. Можете подати заяву на дільничного до прокуратури (підстава: ст. 365. Перевищення влади або службових повноважень), але більше чим формальної відписки Ви не отримаєте!
Введите код   

Reply Quote
Andre (Пользователь)
Fresh Boarder
6 г., 8 мес. назад Репутация: 0  
Із заявою я уже звертався, щоб мені надали копію матеріалів та назвали номер справи.
Мені нічого не надали, відписавши, що дільничий не зареєстрував і у журнал не вносив ніякі дані. Він діяв на основі усного звернення.
Да і відповідь вони дали формальну, відписавшись, що не виявили порушень у дільничого Сідорова і зіслались на статтю, текст якої не співпадає із номером (я закон про поліцію піднімав і перевіряв)

Дільничий Сідоров порушив свої повноваження, бо свідомо діяв в інтересах Петренка.
Дільничий ж порушив процедуру реагування на звернення громадян - він ніяк не регістрував звернення, у нього немає ніяких документів, а лише походив і мені нашкодив.

Товариство юристи, так скоро і стосовно вас поліцаї почнуть грубо порушувати закон і ви не зможете їх за це покарати.

Дільничий допустив формальну помилку - не по процедурі діяв. У них же є інструкція реагування на звернення громадян (і я її уважно опрацьовував.)

На моєму ж прикладі можна відпрацювати методику покарань поліціянтів, якщо ті порушують процедуру своїх повноважень.

Підскажіть у якій послідовності мені діяти, щоб покарати дільничого Сідорова.
Введите код   

Reply Quote
Vitaliy (Пользователь)
Platinum Boarder
Постов: 455
6 г., 8 мес. назад Репутация: 25  
Обжаловать действия участкового можно путем подачи жалобы вышестоящему руководству, в УГБ (управління громадської безпеки). То что он не зарегистрировал обращение граждан, не принял заявление - как доказать? Неужели Петренко это подтвердит, что мол хотел написать заявление, а участковый отказался принимать.
Введите код   

Reply Quote
Andre (Пользователь)
Fresh Boarder
6 г., 8 мес. назад Репутация: 0  
1) "Обжаловать действия участкового можно путем подачи жалобы вышестоящему руководству, в УГБ (управління громадської безпеки). "
Звертався із скаргою уже на дільничого. Дали формальну відписку.
2) "То что он не зарегистрировал обращение граждан, не принял заявление - как доказать? " В тексті скарги також був пункт, щоб мені надали матеріали заяви та номер заяви, щоб я ознайомився із матеріалами.

Мені дали відписку написали, що Сідоров діяв на основі усного звернення. Номер заяви не надали. , бо Сідоров ніякі документи не зареєстрував.
Введите код   

Reply Quote
Вверх Ответить
Список форумов ФОРУМ ЮРИСТІВ Адміністративне право
Работает на yurporada.kiev.uaполучить последние сообщения прямо на Ваш рабочий стол

образцы документов | образцы исков | договора | заявления в полицию | апелляционные жалобы | кассационные жалобы | жалобы прокурору

© 2010-2023, Київ. Всі права захищені відповідно до чинного законодавства України. При використанні матеріалів сайту yurporada.kiev.ua гіперпосилання на даний ресурс обов'язкове.

Наверх