Поради юристів - юридична консультація!

Тел. +380953158037, +380671730454

• Русский (Russian Federation)
  • Ukrainian (UA)

Головне меню
  • Головна сторінка
  • Мапа сайту
  • Запитання платне
  • Відповідді юриста
  • Контакти
  • Форум юристів
  • Співпраця
Корисна інформація
  • Поради юристів
  • Закони України
  • Мінімальні розміри
  • Юридичні статті
  • Автострахування
  • Новини законів
Адреси держустанов
  • Прокуратури в Києві
  • Адреси поліції
  • Захист прав споживачів
  • Суди Києва та області
  • Паспортні відділи
  • Опікунські ради
  • Виконавчі служби Києва
  • Державні нотаріальні контори
  • Адвокат Київ
  • Дозвільні системи
Зразки документів
  • Зразки позовних заяв
  • Зразки договорів
  • Зразки касаційних скарг
  • Зразки скарг
  • Зразки апеляційних скарг
  • Зразки заяв до поліції
  • Типові документи
Блог юриста
  • Україна-кримінал
  • Праця людини
  • Сім'я та проблеми
Останні публікації
  • Оформляємо ДТП за європротоколом без присутності поліції
  • Процес оформлення громадянства в Україні
  • Боргова розписка - як оформити, завірити?
  • Класифікація слідів у трасології та важливість трасологічної експертизи
  • Новітні методи експертизи - криміналістична одорологія
  • Право на використання фотографій із зображенням інших людей
  • Електронна реєстрація компанії в Польщі
  • Реєстрація юрособи в Польщі - головні особливості
  • Як потрібно проводити анкетування по телефону?
  • Зразок листа про співпрацю
  • Збільшення виплати на дитину інваліда у 2019 році

ФОРУМ ЮРИСТОВ
ПочатокДеревоподібний виглядПравила
Ласкаво просимо, Гість
Привіт! Вхід або Реєстрація.    Забули пароль?
ФОРУМ ЮРИСТОВ
Інтернет шахрайство, заволоділи коштами обманом. (1 переглядає) (1) Гість
Донизу Відповісти Улюблений для...0
ТЕМА: Інтернет шахрайство, заволоділи коштами обманом.
Інструменти для праці у форумі
  • Створити нову тему
  • PDF
  • Нові повідомлення
  • Правила
Bimax (Користувач)
Fresh Boarder
Постів: 1
Користувач в офлайні Клікніть тут, щоб продивитися профіль цього користувача
7 р., 11 міс. назад Репутація: 0  
Заволоділи моїми коштами, обманувши мене на 1525грн. Мені зараз 16років.
Вчинення злочину 14 вересня 2012 року, у п'ятницю
Все почалося з того що у мене на електронному гаманці WEBMONEY були кошти які я хотів зняти на карту ПриватБанку, а саме 1000 грн. Не маючи змоги власноруч вивести ці гроші собі, через те що потрібно мати мінімум Формальний атестат в цій платіжній системі а це потрібно було мати паспорт(мені тоді було 15), я звернувся за допомогою на одному форумі де я часто перебував, було дуже багато бажаючих допомогти, адже вони б отримали свій процент від цього, можливо хтось теж хотів мене кинути на гроші.
На цьому форумі була людина, яка часто виводила людям кошти на карту ПриватБанку, з доброю репутацією на сайті, ніхто навіть не міг уявити що таке станеться, а особливо з такою здавалосяб надійною людиною.
Я звернувся до нього, с проханням допогти мені, він погодився.
У мене є збережена переписка з ним у браузері на телефоні прямо в збережених сторінках де чітко видно нашу домовленість з ним, про те через який термін гроші будуть вже у мене на карті ПБ і скільки він візьме собі процентів з цього.
Після домовленості з ним, я перевів на його електронний гаманець 1000грн, після чого він написав мені що зробив заявку на виведення коштів на мою картку, але через те що завтра субота і далі неділя, то сервіс через який він виводить мені кошти зробить переказ тільки у понеділок тому що він по вихідним не працює. Я не розуміючи, і не знаючи про це вирішив почекати, з ким не буває, до тогож людина якій я переводив кошти, була провіреною і багато хто їй довіряв, с ним вже проводили такі обміни грошима на великі суми.
Але мені потрібно було уже в суботу отримати хочаб частину грошей, тому що мався на наступний день іхати в місто, прикупити одягу і так далі. Тому я написав йому чи не можна обміняти кошти так, щоб я вже отримав них на наступний день,хочаб 500грн.
Він відписав що так, сказав що можна швидче обміняти через другий сервіс де працюють і по вихідним. Тоді він написав щоб я перевів ще 525 гривень на його електронний гаманець і він швидко переведе мені їх на карту ПриватБанку. Я нічого не підозрюючи перевів ще йому цих 525грн, після чого він написав що я гроші отримаю вже десь через пів години.
Пройшло більш ніж пів години, грошей немає. Ця людина почала ігнорувати мої повідомлення, тоді я тільки зрозумів що мене кинули на гроші. Це для мене були не малі кошти.
Після цього я почав шукати більш детальну інформацію про цю людину, через те що мені порадили звернутися до міліції, і потрібно було мати хоч якісь дані про нього.
Я наткнувся на його аккаунт в соціальній мережі Вконтакті, де був його мобільний номер і деякі дані про нього.
Я вирішив написати йому з вимогою повернути гроші які він обманом у мене присвоїв. Його відповіть була така "Які гроші, ви про що молодий чоловіче?". Це був стовідсотково він але хтож признається у скоєному. Він добавив мене в чорний список в Вконтакті. Тоді я вирішив зателефонувати йому, і я дозвонився до нього.
Я також почав говорити щоб він поверну гроші, або я напишу заяву в міліцію.
Він почав відмазуватись, що нідочого не причетний, нібито його аккаунт на форумі де він часто знаходився було взломано, і він вже давно не заходив на нього.
Зрозуміло що він обманював, і косив під невинного.
Тоді я розгубився, і не знав що мені робити, як вчинити в цій ситуації, батьків не хотілось ввязувати.
Я подумав, що все, грошей мені не повернути, і вже мабуть з 2 місяця намагався не згадувати той день коли мене так обманули.
Та ось на одному другому інтернет форумі, я впізнав знайоми нік, це був аккаунт тієї люди яка кинула мене 1525 гривень
Зімною тоді теж сталася така ситуація, що в мене взламали мою електронну пошту і я створив тему, в якій попросив дати пораду, як мені відновити свій емейл.
Після багатьох коментаріїв, які потім допомогли мені відновити свій ел.адресс в кінці теми я побачив зухвалий коментарій.
====================
Нік шахрая:
Теперь ты понял как я тебя кинул?

Нік (7 Ноября 2012 в 04:21) [отв] [цит] [под] +1 | -1 (0/0)
Цитата:
Нік шахрая: Теперь ты понял как я тебя кинул?
смайл

Нік шахрая: (7 Ноября 2012 в 04:24) [отв] [цит] [под] +1 | -1 (0/0)
Цитата:
Нік:
Че ты ржош, я его кинул на 1,5к грн

Нік: (7 Ноября 2012 в 04:31) [отв] [цит] [под] +1 | -1 (0/0)
Цитата:
Нік шахрая: Че ты ржош, я его кинул на 1,5к грн
Кидала что ли? Доки?

Нік шахрая: (7 Ноября 2012 в 04:33) [отв] [цит] [под] +1 | -1 (0/0)
Цитата:
Нік: Кидала что ли? Доки?
Кидала, доков нет.

Нік: (7 Ноября 2012 в 04:36) [отв] [цит] [под] +1 | -1 (0/0)
Цитата:
Нік шахрая: Кидала, доков нет.
Значит не кидала

Це була точно та людина яка мене обманула, він сам вже зухвально говорив це, адже думав що доказів вже не має, і йому нічого не страшно.
Підтвердило те що це була та людина, його данні які повністю збігалися з данними шахрая.

Зараз я знаю майже все про нього, маю номер його карти ПриватБанку, знаю де проживає і інші його дані, тим більше про нього можна все дізнатися по номеру банківської карточки.
Як правильно мені вчинити в цій ситуації, куди звернутися, я які докази я маю мати.
Як мені повернути мої гроші? хоч і прошло не мало часу, десь 5 місяців.
Чи є якісь шанси повернути гроші?

Повідомити модератору   Зареєстрований Зареєстрований  
  Тема заблокована.

nochleg (Користувач)
Moderator
Постів: 394
7 р., 11 міс. назад Репутація: 24  
Ситуація типова та зрозуміла. Дійсно потрібно звернутися в правоохоронні органи з заявою. Але на сьогодні, з введенням нового кримінально-процесуального кодексу заяви розглядають слідчі. Їх перевантаження не дає в повній мірі віднестися до будь-якої заяви з повною відповідальністю. Тому потрібно їх примусити (скаргами) порушити кримінальну справу та довести її дологічного кінця (суду).

Доказів у такій ситуації більше ніж достатньо, вірніше тільки правоохоронці мають змогу надати запити на особу, що володіє банківською карткою до банку тощо.

Самому складати таку заяву не раджу і особисто звертатися до місцевого відділу міліції. Правоохоронці складуть її так, щоб не виходячи з кабінету списати її до архіву, відмовити в порушенні кримінальної справи. Їм зайва робота не потрібна!

Краще зверніться до досвідченого фахівця!

Тема заблокована.
M1a1x1 (Користувач)
Fresh Boarder
Постів: 1
6 р., 5 міс. назад Репутація: 0  
Доброго вечора.Обманули на сландо. Вислав з карточки на карточку 1250 грн за них мали передати собаку потягом, обдурили шахрая вже найшов в соцмережах шахрай є власником карточки на скільки реально доказати злочин якщо всі домовленості відбувались по телефону.Дякую

Тема заблокована.
nochleg (Користувач)
Moderator
Постів: 394
6 р., 5 міс. назад Репутація: 24  
Збережіть оголошення, написавши листа на "Сладно" в адміністрацію. Із банку можна отримати підтвердження оплати (документальне), але за запитом правоохоронних органів.

Сам результат розслідування буде залежати від того, хто цим буде займатися. Як його примусите вести розслідування. Просто написати заяву і очікувати буде не достатньо. Про цю заяву через тиждень-два забудуть, відклавши її на полицю для припадання пилюкою.

Потрібно нагадувати, писати скарги тощо. Дати зрозуміти, що цю справи зпустити на нівець не вдасться!

Тема заблокована.
Нагору Відповісти
Список форумів ФОРУМ ЮРИСТІВ Кримінальне право
Працює на yurporada.kiev.uaОдержати останні повідомлення прямо на ваш робочий стіл

зразки документів | зразки позовів | договори | заяви до поліції | апеляційні скарги | касаційні скарги | скарги до прокуратури

© 2010-2021, Київ. Всі права захищені відповідно до чинного законодавства України. При використанні матеріалів сайту yurporada.kiev.ua гіперпосилання на даний ресурс обов'язкове.

Наверх